Počinje otkup krompira iz Zete

Bez autora
Jul 10 2012

AD Plodovi bi u utorak trebalo da počnu da otkupljuju krompir i od proizvođača iz Zete – dogovoreno je juče na sastanku sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvođača Zete. Planirano je da se prvog dana otkupi 20 tona krompira, po cijeni od 18 centi, koliko je iznosila i za krompir iz Malesije. Planirano je da se do kraja sedmice otkupi oko 100 tona krompira kojeg poljoprivrednici teško mogu da realizuju sami na domaćem tržištu. Ambalažu su obezbijedili Plodovi. To je količina koju su proizvođači prethodnih dana prijavili kao višak proizvoda, a ostali koji imaju problem sa plasmanom ovog povrća mogu da se jave u prostorije GO Golubovci. Za sada se nije javio ni jedan proizvođač paprike, koja je prispjela u većim količinama na tržište. Cijena kilograma paprike trenutno je 25 centi i za sada, očigledno, nema problema sa prodajom.

Počinje otkup krompira iz ZeteAD Plodovi bi u utorak trebalo da počnu da otkupljuju krompir i od proizvođača iz Zete – dogovoreno je juče na sastanku sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvođača Zete.

- Planirano je da se prvog dana otkupi 20 tona krompira, po cijeni od 18 centi, koliko je iznosila i za krompir iz Malesije – kazao je Pobjedi predsjednik Udruženja Mladen Aligrudić.

Prema njegovim riječima, planirano je da se do kraja sedmice otkupi oko 100 tona krompira kojeg poljoprivrednici teško mogu da realizuju sami na domaćem tržištu. Ambalažu, kako je dodao, obezbijedili su Plodovi.

Aligrudić je rekao da je to količina koju su proizvođači prethodnih dana prijavili kao višak proizvoda, a pozvao je i ostale koji imaju problem sa plasmanom ovog povrća da se jave u prostorije GO Golubovci.

- Za sada se nije javio ni jedan proizvođač paprike, koja je prispjela u većim količinama na tržište. Cijena kilograma paprike trenutno je 25 centi i za sada, očigledno, nema problema sa prodajom – kazao je Aligrudić.

Od proizvođača iz Malesije do juče je otkupljeno nešto više od 100 tona krompira – potvrdio je Pobjedi predsjednik Udruženja iz Malesije Smail Čumuljaj.

- Očekujemo da će akcija još da traje, jer krompira ima još dosta. Dobrog je kvaliteta, ali zbog vrućina potrebno ga je što prije realizovati. Otkup teče svakodnevno, nadamo se da će se nastaviti – kaže Čumuljaj.

On ističe da se već javlja zastoj sa plasmanom paprike, ali još nije kritično.

- Kako nam je rečeno, Plodovi su spremni i za otkup paprike, ukoliko dođe do većih problema sa plasmanom – kaže Čumuljaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik